10 Kasım Töreni Gerçekleştirildi.

Atatürk, ölümünün 79. yıl dönümünde minnet, şükran ve rahmetle anıldı. Saat 09.05 de Hükümet Konağı önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenkler sunuldu ve saygı duruşundu bulunuldu.
Çelenk sunma programının ardından Araklı Belediye Kültür Merkezinde 10 Kasım Atatürk’ü anma merasimi saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Atatürk konulu slayt gösterisi törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. İlçe çapında dereceye giren şiir ve kompozisyon okundu. Kaymakam Ahmet Günaydın, Belediye Başkanı Recep Çebi, Askerlik Şubesi Başkanı Emrah Emre Avcıoğlu, ilçe genelinde okullar arası yapılan resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini verdi.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi; ”Büyük önderin ideali, milli iradenin, millet egemenliğinin her şart altında korunması ve savunulması olmuştur. Bizler de omuzlarımıza yüklenen görevi başarıyla yerine getirme gayretiyle emanetine layık olmaya ve yüce milletimizin hizmetinde, tek yürek halinde, özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Türkiye’miz Gazi Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin izinde, istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye, demokrasinin standartlarını her geçen gün yükseltmeye devam ediyor ve edecektir. Bu düşüncelerle, vefatının 79. yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i ve tüm silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi, gazilerimizi tekrar saygı, şükranla ve rahmetle anıyorum.” ifadelerine yer verdi.

10 Kasım Atatürk’ü anma töreni Kaymakam Ahmet Günaydın, Belediye Başkanı Recep ÇEBİ, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, daire amirleri, parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

09 Kasım 2017 Perşembe günü akşam namazına müteakip Araklı Merkez Caminde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için Kur’anı Kerim okutuldu.

10.11.17