12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Programı Gerçekleştirildi

12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü programı Kaymakam İbrahim Halil Şivgan, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Jandarma Komutani Engin Akbaba, Emniyet Müdürü Gürkan Demirkan, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, meclis üyeleri, protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Programda şiir, kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler sunumlarını yaparken bunun yanı sıra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar ve tiyatro gösterileri gerçekleştirildi. Program sonunda dereceye giren öğrencilere hediyeleri Kaymakam ve Belediye Başkanı tarafından verildi. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi konuyla ilgili olarak; ”Merhum Mehmet Akif’in dediği gibi, ‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın!’ İstiklal Marşımızın kabulünün 97’ncı yıl dönümünde, Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyor, tüm vatandaşlarımı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” ifadelerine yer verdi.

12.03.18