15 Temmuz Yıldönümünde Araklı !

15 Temmuz’da hain darbe girişiminin üzerinden tam 1 yıl geçti. Alçaklara karşı dimdik duran aziz milletimiz bir kez daha Çanakkale ruhunu tüm dünyaya yaşattı. 15 Temmuz yıldönümünde Tüm Türkiye kenetlenerek elinde bayraklarıyla sokaklara akın etti. Araklı Kaymakamı Ahmet Günaydın, Belediye Başkanı Recep Çebi, Cumhuriyetbaşsavcısı Ersoy Yıldız, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş Trabzon’un ikinci büyük ilçesi Araklı’da meydanları 15 temmuz gecesinde olduğu gibi yine yeniden boş bırakmadı.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi 15 Temmuz yıldönümünde yaptığı konuşmada şunlara değindi; ””Binlerce yıldır yaşadığımız bu coğrafyada nice savaşlar, nice afetler, nice yıkımlar yaşadık. Ve her defasında vatanımıza sahip çıktık. Barış içinde yaşadığımız ülkemizde 15 Temmuz 2016 gecesi hiç beklemediğimiz bir yerden hain bir saldırıya maruz kaldık. Kurtuluş Savaşı’nda Nene Hatun’u, Maraşlı Sütçü İmam’ı, İzmir’i işgal eden Yunanlılara ilk kurşunu sıkan gazeteci Hasan Tahsin’i çıkaran bu bereketli topraklar; 15 Temmuz gecesi de darbecilere karşı ilk kurşunu sıkan Ömer Halisdemir’i, henüz 15’ inde olan Halil İbrahim Yıldırım’ı, Engin Tilbaç’ı da bağrından çıkarmıştır. O gece umutlarımıza, hayallerimize, özgürlüğümüze pranga vurulmak istendi. Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti. 15 temmuz akşamında yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun.” ifadelerine yer verdi.

19.07.17