19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı İlçemizde coşkuyla kutlandı.

Kapalı Spor Salonunda yapılan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayram kutlamaları, Kaymakamımız Mehmet Nuri Çetin, Belediye Başkanı Recep ÇEBİ, daire amirleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kutlamaların gösteri bölümünde Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Dursun Ali AYAZOĞLU’nun günün anlam ve önemini belirten konuşması ile başladı.

Ardından ilçemizde lise ve dengi okullarda birinci olan öğrencilerimizin şiir ve kompozisyonlarının okunması ile devam etti. Törenin devamında ise Beden Eğitimi Öğretmeni Aydın ÖZKAN nezaretinde güreş takımı, Atak spor kulübü hocası Yücel Özderya ve sporcuları yaptığı gösterilerle nefes kesti. Folklor ekibinin muhteşem gösterisi kutlama alanında bulunanlar tarafından yoğun bir alkışla karşılık buldu. Ardından ödül töreni gerçekleştirildi.

Başkan Çebi ödül almaya hak kazanan gençlere ödüllerini verirken; Sizler, Türkiye’nin yarınlara en iyi şekilde hazırlanabilmesinin güvencesisiniz. Bu yüzden dışa açık, hoşgörülü, çevrenize saygılı, milletinize sadık, gelenek ve göreneklerinize bağlı, modernleşmenin ancak demokrasiyle mümkün olduğu bilincine sahip, çalışkan insanlar olmalısınız. Bu güzel gün vesilesiyle, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşı kahramanlarını gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyor, tüm Araklı’lı hemşehrilerimin bu anlamlı bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

20.05.19