338 Kuş Türüyle Tüm Doğu Karadeniz Kuşları

Trabzon – Araklılı Hakan Kahraman, Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’yi makamında ziyaret ederek ”Doğu Karadeniz Kuşları” adlı imzalı kitabını hediye etti. Doğu Karadeniz Bölgesi Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde bulunan 338 kuş türünü 10 yıl boyunca inceleyip mercek altına alan Kahraman, özellikle Türkiye’de ilk ve tek kaydı bulunan Kızılbaşlı Kirazkuşu ”Çinte”nin, Kuzey Kamışçısı, Sarıkaşlı Çıvgın ve Küçük Mukallit kuş türlerini kısa tanımlarıyla, dağılım haritaları ve aylık dağılım grafikleri ve habibat bilgilerini de eserine işledi. Kitabın oluşturulma süreci amatör doğa fotoğrafçılığıyla başlayıp, doğa sevgisiyle yoğrulmasıyla hayat buldu. Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi hediyesinden ve emeklerinden dolayı Hakan Kahraman’a teşekkür ederken ayrıca son derece verimli, kar amacı gütmeden tamamen bilime hizmet anlayışıyla yapılmış bir eser olduğunu ifade ederek tebrik etti. Hakan Kahraman kitabıyla alakalı Trabzon Forum AVM’de ilgilisine 2 kez sergi verdiğini ifade ederek kitabın tamamen ücretsiz olduğunu noktaladı.

30.10.17