81 İliz Hepimiz Biriz

Araklı ilçesi 25 Şubat Ortaokulu’nun yerli malı üretimi ve kullanımı konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan “81 İlimiz Hepimiz Biriz” eTwinnig proje sunum sergisinin açılış programı Trabzon Valisi Yücel Yavuz’un katılımıyla gerçekleştirildi.

Araklı belediye kültür merkezinde gerçekleştirilen programa Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Araklı kaymakamı Ahmet Günaydın, Belediye başkanı Recep Çebi, Ak Parti İlçe Başkanı Şaban Bıyık, İl ve ilçe Milli Eğitim Müdürleri, Halk Eğitim öğretmen ve kursiyerleri öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Projenin açılışında ülkemizin geleceği açısından her alanda yerli ve milli olanı üretmenin önemine vurgu yapan Vali Yücel Yavuz “81 ilde aynı anda yerli ve milli olma temasını işleyen projeyi Trabzon adına Araklı ilçemizden 25 Şubat Ortaokulunun üstlenmesi ayrı bir güzellik. Yerli ve milli olmak bambaşka bir duygudur. Biz Türk milleti olarak bunu tarih boyunca ispatladık. Sadece yeme içme sektöründe değil hayata dokunan her alanda yerli, öz ve milli olanı üreteceğiz ve hayata geçireceğiz. Bu bilinçle yerli malı üretimi ve kullanımını öne çıkaran farkındalık oluşturan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Çebi ise; ”Trabzon Valimiz Sn. Yücel Yavuz’un katılımlarıyla 81 İl’iz Hepimiz Biriz projesi kapsamında yerli malı poster sergisi açıldı. Belediyemizin, Kaymakamlığımızın ve diğer kamu kurumlarının destekleriyle faaliyete geçirilen proje 81 ilde eş zamanlı olarak açıldı. Ülke genelinde 81 ilden 81 öğretmenin destek verdiği projede yerli malın önemine dikkat çekilerek her ilin ürün ve kültürü tanıtılmaya çalışıldı.1946’dan itibaren okullarımızda 12 Aralık’la başlayan hafta Yerli Malı Haftası olarak kutlanmaya başlandı. Bu, yerli üretimin arttırılması, öğrencilere yerli malı tüketmenin önemini anlatabilmek için atılan bir adımdı. Bu haftaya ait kutlamaların okullarda yeme içme etkinliği ile sınırlı kaldığını düşünerek Araklı’dan öğretmen arkadaşlarımız Yerli Malı Haftası’nda ne yapabiliriz diye düşünürken bir fikir geliştirdiler ve bir proje hazırlayarak farkındalık oluşturmak istediler. Bu proje ile yerli malların tüketiminin artması, ülkemizde üretilen ürünlerin öğrencilerimize görsel yolla anlatılabilmesi, birlik ve beraberlik pekiştirilerek yerli malların kullanımının özendirilmesi istendi. Oldukça güzel bir proje açılışını gerçekleştirdik. Desteklerinden dolayı Trabzon Valimiz Sn. Yücel Yavuz’a teşekkür ediyorum. Projenin gerçekleşmesinde emeği olan tüm öğretmenlerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

14.12.17