Araklı Belediye zabıta ekipleri ilçede faaliyet gösteren fırınları denetledi.

Araklı  Belediye  zabıta ekipleri  ilçede   faaliyet gösteren fırınları  denetledi.

SAM_3468

İlçe Merkezi içerisinde bulunan Ekmek Fırınlarının denetlenmesi konusunda belediyemiz zabıta ekipleri tarafından 24.03.2015 tarihinde yapılan kontrolde 22 adet ekmek fırın imalathanesi denetiminin yapıldığı, yapılan denetimlerde   eksiklerini gidermediğinden dolayı bir işyeri hakkında yasal işlem uygulandı.

Zabıta müdürü Şenol ÇEBİ’nin yapmış olduğu açıklamada, ilçemizde bulunan fırınların temizlik kurallarına riayet ettiği  ekmek ve unlu gıda mamullerinin gramajlarının ilçemizde bulunan bütün fırınlarda uygun olduğunu, bazı fırınlarda temizliğin bayanlar tarafından yapılması nedeniyle fırınların çok temiz hijyen şartlarda olduğunu ifade etti.

Zabıta Müdürü  ilçe halkının gönül rahatlığıyla Araklı’mızın ekmeğini tüketebileceğini söyledi. Ayrıca bundan sonra da  Sıhhi ve Gayri Sıhhi bütün işyerlerin denetimlerinin periyodik olarak devam edeceğini açıkladı.

27.03.15