Araklı’da Fetih Yürüyüşü Gerçekleştirildi

Osmanlı Devleti tarafından kuşatılan İstanbul, Türk ordusunun taarruzu sonucunda fethedilmiştir. Böylece 1000 yıllık Bizans İmparatorluğu son bulmuş, Fatih Sultan Mehmet 21 yaşında İstanbul’u fetheden büyük bir padişah olarak tarihe geçmiştir.

Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesinden önce birçok devlet defalarca İstanbul’u kuşatmış ve ele geçirmemiştir. 21 yaşında İstanbul’u fethetme hayaliyle yola çıkan Fatih Sultan Mehmet çağ açıp çağ kapatmıştır. Böylece Bizans İmparatorluğu tarih sahnesinden silinmiş, Fatih Sultan Mehmet, Hz. Muhammed’in övgüsüne mazhar olmuştur.

Araklı’da İstanbul’un fethinin 566. yılında Fetih Yürüyüşü programı gerçekleştirildi. Programa Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Dursun Ali Ayazoğlu, birim amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Yapılan yürüyüşe katılım yüksek oldu.

Programda konuşma yapan Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi; ”Bugün tarihimizin en görkemli zaferlerinden birini, İstanbul’un fethinin 566. sene-i devriyesini, büyük bir heyecan ve gururla kutluyoruz. Bu vesileyle bundan 566 yıl önce, daha 21 yaşında genç bir sultan iken Peygamber Efendimizin (s.a.v) müjdesine ve övgüsüne mazhar olan Fatih Sultan Mehmet’i, onun kahraman ordusunu rahmet ve tazimle yad ediyoruz. Dünya tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olarak kabul edilen İstanbul’un fethi, bizim ve tüm insanlık için ibretlerle dolu bir zaferdir. Kuruluşundan itibaren farklı devletlere ve kültürlere başkentlik yapmış olan İstanbul, Fatih Sultan Mehmet Hanın adaletli yönetimi altında huzurun merkezi olmuştur.” ifadelerine yer verdi.

29.05.19