Araklının 110 yaşındaki son çınarını son yolculuğuna uğurladık

Araklının  110 yaşındaki son çınarını son yolculuğuna  uğurladık

ARAKLIDA BİR DAHA ÇINAR DEVRİLDİ
Araklı 110 yaşındaki son çınarlarından Tahran Hasan Çebi yi son yolculuğuna mahşeri bir kalabalıkla uğurladı

Araklı’nın en yaşlı adamı 110 yaşındaki Hasan Çebi hayatını kaybetti. Hakkaride uğradığı terör saldırısı sonucu gözlerini kaybeden Gazi Albay Tahir Çebi’nin babası olan Araklı’nın en eski esnaflarından yaşayan tarih Tahar ağan Hasan olarak bilinen Hasan Çebi uzun zamandan beri tedavi görüyordu.4 Çocuk babası ve 25 torun sahibi Araklının asırlık çınarı en son TRT 2 de ömür dediğin programda yaşam öyküsünü Tüm Türkiyeye anlatmıştı. Araklılı hayırsvere işadamı Yaşar Kaptan Çebininbde yakını idi.
ARAKLI ÇINARINI DUALARLA UĞURLADI
Araklı da bir asır ömür süren hasan Çebi yi son yolculuğuna Araklı kaymamakamı Adnan tezcan, Trabzon Jandarma alay komutanı Turgay Aras, Araklı belediye Başkanı Recep Çebi, Garnizon komutanı yüzbaşı Çoşkun koç Sürmene Belediye başkanı RAHMİ ÜSTÜN , bazı ilçe belediye başkanları ve iş ve siyaset dünyasının bir çok tanınmış ismi katıldı.
Gazi Albay Tahir Çebi babası hasan çebiyi son yolculuğuna uğurlarken adeta herkesi ağlattı. Babam beni bırakıp nereye gidiyorsun sözleri orada bulunanlarda duygu seline yol açtı. Son kez babası hasan Çebiye duaya kalkan elleri ile gözyaşlarını silmekte güçlük çekti. Terör gazisini Jandarma alay komutanı Jandarama alay komutanı Turgay Aras evindede ziyaret ederek taziyelerini bildirdi.
HAYIRSEVER İŞADAMI YAŞAR KAPTAN ÇEBİ DE BABAM KADAR SEVDİĞİM İNSANDI DEDİ
Araklı da küçük camide kılınan cenaze namazı sırasında tabuttan bile bir an gözlerini ayıramayan Araklı ilçesinin İş dünyasına kazandırdığı YAŞAR KAPTAN ÇEBİ tam bir vefa örneği gösteriyordu. Sağlığında bile memleketine geldiği her zaman asırlık çınarı ziyaret eden hayırsever işadamı menevi babam dediği yakın akrabası 110 yaşındaki Araklının çınarı Hasan Çebiye son vazifesini mezarının başında toprak atarakda yapıyordu.

Ibrahim Kanli'nin fotoğrafı.

27.02.15