Başkan Çebi Doğalgaz Dağıtım İstasyonunda İncelemelerde Bulundu

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ve Doğalgaz ilçe sorumlusu Salih Ayaydın ile birlikte doğalgaz dağıtım istasyonunda incelemelerde bulundular.

Belediye Başkanı Recep Çebi doğalgaz projesiyle ilgili olarak; ”Doğal gaz zehirsizdir. Solunması halinde zehirleyici ve öldürücü etkisi bulunmamaktadır. Ancak ortamda çok fazlaca birikmesi sonucu oksijeni azaltarak nefes alamamaya sebebiyet verir. Doğal gaz şebekesine koku verilerek, tüketicinin ortamda gaz kaçağı varlığını hissetmesi sağlanmaktadır. İnşallah bu şekilde soba zehirlenmeleri ortadan kalkacaktır. Boru hattıyla kullanıcıya iletildiği için yakıtın taşınması için gerekli enerjinin tamamından tasarruf sağlar ve karayollarında taşıyıcı araç sayı ve yükünü azaltır. Çok faydalı ve gerekli bir proje Araklı’ya kazandırıldı. Projenin ilçeye kazandırılmasını sağlayan başta Hazine ve Maliye Bakanı Sn. Berat Albayrak’a, İçişleri Bakanı Sn. Süleyman Soylu’ya ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Doğalgazın Kasım ayında bağlantısı tamamlanan belirli noktalara verileceğinin bilgisi de verildi.

24.10.18