Başkan Çebi ‘İmar Barışı’ ile Alakalı Belediyede Birim Oluşturdu

İmar mevzuatına veya ruhsata aykırı yapılara verilecek yapı kayıt belgesiyle vatandaşlarımızın imar sorunlarının çözülmesidir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu projeyle hedefi; vatandaşlarımızın devletle ihtilaflı durumunu ortadan kaldırmak, imara aykırı, ruhsatsız veya ruhsat eklerine aykırı olan yapıların kayıt altına alınması yoluyla bu yapılara yasallık kazandırmaktır.

Konuyla ilgili olarak Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi imar barışından tüm Araklıların faydalanmasını sağlamak için belediyenin tahsilat servisinde imar barışı birimi oluşturdu. Bu birimdeki görevliler vatandaşlara imar barışı ile ilgili yol gösterecek. Böylelikle imar barışından herkesin faydalanması sağlanacak.

Başkan Çebi tüm Araklılı hemşehrilerinin projeye katılımını istedi.

Not: İmar barışı ile ilgili tüm gerekli bilgilere Çevre ve Şehircilik Bakanlığının https://imarbarisi.csb.gov.tr/ adresinden ulaşabilirsiniz.

06.07.18