Başkan Çebi Yaz Kur’an Kurslarını Ziyaret Etti

Trabzon’un Araklı ilçesinde yaz Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler Kaymakam Ömer Övünç Koşansu, Belediye Başkanı Recep Çebi ve ilçe müftüsü Abdulkerim Tohumcu tarafından ziyaret edildi. Belediye Başkanı Recep Çebi kurslarda Kur’an eğitimi gören öğrencilerle sohbet etti. Öğrenciler Belediye Başkanı Recep Çebi’yi görünce oldukça mutlu olup sarıldılar. Başkan Çebi Kur’an eğitimi gören öğrencilerin hepsine dondurma ikram etti.

Öğrencilerin hem boş vakitlerini değerlendirdiğini hem de dini eğitim aldıklarını belirten Başkan Çebi, “Okulların kapanması ve öğrencilerin yaz tatiline girmesiyle birlikte evlatlarımız boş vakitlerini farklı aktivitelerle değerlendirmeye çalışıyor. Aileler çocuklarının spor, kültür, sanatsal faaliyetlerin yanında özellikle Kur’an ve dini bilgiler öğrenmeleri için camiler, Kur’an kursları, mescitler gibi yerlere gönderiyorlar. Burada öğrencilerimiz hem boş vakitlerini değerlendiriyorlar hem de Kur’an ve dini bilgiler öğreniyorlar” dedi.

Dini eğitimlerin devlet kontrolünde olması gerektiğini söyleyen Çebi, “Bizler çocuklarımıza sahip çıkmazsak, dini bilgileri öğretmezsek birileri bu işi fırsat bilerek sahipleniyor. Geçmişte bunu yaşadık. Dinimizi kullanan hain çok. Özellikle 15 Temmuz hain darbe girişimini planlayanlar da dinimizi kullandılar. Çocuklarımızı ve birçok insanımızı dinimizi kullanarak kandırdılar. Bizlere düşen görev evlatlarımıza, çocuklarımıza, öğrencilerimize ve halkımıza dinimizi devlet eliyle öğretmektir. Bu manada camilerde, Kur’an kurslarında, mescitlerde ve daha birçok yerde devletimiz eliyle öğretilen dini bilgiler ve Kur’an büyük önem arz ediyor. Bizler de bugün ilçemizin dört bir yanında dini eğitim gören ve Kur’an öğrenen öğrencilerimizi ziyaret ederek onlara çeşitli hediyeler verdik. Rabbim bizlere dinini bilen ahlaklı, Kur’an öğrenen, öğreten nesiller yetiştirmeyi nasip etsin” şeklinde konuştu.

05.07.18