Belediye Başkanı Çebi’den Dünya Çevre Günü Mesajı

Temiz ve Sağlıklı Bir ARAKLI için çevre, tüm canlılar için yaşamsal öneme sahiptir. Dünyayı saran küresel ısınmaya bağlı iklim değişiklikleri, hızlı nüfus artışları, sanayi atıkları, petrol ve ilaç atıkları ile plastik ürünler çevre kirlenmesine sebep olan en önemli etkenlerin başında gelmektedir. Hayatımızın olmazsa olmazı doğal kaynaklarımızın her geçen gün biraz daha azaldığını, hoyratça, bilinçsizce tüketildiğini ve dünyamızın, yavaş yavaş çölleştiğini gözlemlemekteyiz. Hiç kuşkusuz ki bu tükenişin en büyük sebebi insanın ta kendisidir Başkan Recep Çebi mesajında şu ifadeleri kullandı “Havasından suyuna, ağacından çiçeğine kadar hayatımızı birlikte sürdürdüğümüz çevremiz, sağlıklı ve kaliteli bir hayat için vazgeçilmezimizdir. Temiz ve Sağlıklı Bir Araklı için hep birlikte çalışmalıyız. Kirletilmemiş ve bozulmamış bir dünyada yaşayabilmek ve gelecek nesillere de temiz bir çevre bırakabilmek belediyelerimizin de en önemli görevidir. Yeşiliyle, hayvanlarının, bitkilerinin sağlıklı olduğu bir çevreyle temel ilkemiz tabiatı korumak ve yeşili çoğaltmak olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; Dünya Çevre Günü’nü çevreye, ağaca, ormana, yeşile ve kısacası tabiata olan sevgimizi ve duyarlılığımızı artırmasına vesile olmasını, başta Araklılı hemşerilerimin olmak üzere tüm halkımızın Dünya Çevre Günü’nü ve Çevre Koruma Haftası’nı kutluyor, temiz ve sağlıklı bir dünya diliyorum” dedi.

05.06.17