Deniz Sezonu Açıldı. Başkan Çebi Denize Girecekleri Uyardı

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi deniz sezonunun açılması münasebetiyle denize gireceklere uyarılarda bulundu. Belediye Başkanı Recep Çebi yaptığı açıklamada;

”Her yıl deniz sezonu açıldığında Karadeniz’e kıyısı olan tatil yerlerinde ne yazık ki sık sık boğulma olayları yaşanmaktadır. Üç bir yanı denizlerle çevrili olan ülkemizde en çok boğulma olaylarının yaşandığı yer Karadeniz sahilleridir. Bunun nedeni ise Karadeniz’de kıyıdan denize doğru olan akıntıdır. Bu akıntıya ‘rip’ akıntısı denir ve güçlü bir akıntıdır. Kıyıya ulaşan, çarpan veya kıyıda çatlayan dalgaların etkisine tepki nedeniyle meydana gelir ve kıyıya ulaşan suların tekrar denize dönmeleri nedeniyle oluşur. Pek çok plajda bu oluşum, özellikle de bazı bölgelerde kıyıya dik bir şekilde ve kıyıdan denize doğru meydana gelir. Halk arasında kum göçmesi veya kum kayması olarak adlandırılan, Karadeniz’de birçok vatandaşın boğulmasına neden olan ayakların altından kumun birden kaybolması olayına da rip akıntıları neden olur. Bu sebeple iyi yüzme bilseler dahi vatandaşlarımızın denize girerken dikkatli ve bilinçli olmaları gerekmektedir. Özellikle cankurtaran bulunan sahiller tercih edilip, çocuklarımız bu hususlarda bilinçlendirilip önlem alınmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

19.06.18