Ekim Ayı Meclis Toplantıları Başladı

Araklı Belediyesi Ekim ayı meclis toplantıları başladı. İlk toplantı Meclis Başkan Vekili Ekrem Reis başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantı gündeminde ise Çamlıktepe mahallesinde gerçekleşen afette hayatını kaybeden belediye personeli Ali Abdullah’ın isminin bir sokağa verilmesi, 2020 yılı hazırlık bütçesi, sanayi esnafının sanayiye taşınması ve trafik konusu vardı.

2020 yılı hazırlık bütçesi plan bütçe komisyonuna havale edildi. Meclis toplantısına Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yunus Taşkın katılarak ilçe merkezinde bulunan sanayi esnafının taşınma çalışmaları hakkında meclise bilgi ve öneri sundu.

Meclis Başkan Vekili Reis, daha önce sanayi esnafına, sanayiye taşınması için belli bir müddet süre verildiğini ve ilçe merkezinde çevreye rahatsızlık veren tüm sanayici esnafın sanayiye taşınacağını belirtti. Artık Araklı’nın sokaklarında çekiç sesi veya ağır makine sesi yükselmeyecek.

Sanayi konusunun görüşülmesinin ardından trafik ve otopark konusu ele alındı. Trafik ve otopark konusunda belediye ve kamu kurumları arasında yapılan ortak çalışma neticesinde ilçenin belirli bölgelerinde otopark oluşturulacak. Ayrıca belirlenen noktaların bazılarında yön çalışmaları yapılacak.

Başkan Vekili Reis trafik ve otopark konusunda ilçenin rahatlamasını sağlayacak çalışmalar yaptıklarını ifade ederek projenin tamamen hayata geçmesiyle vatandaşların memnun kalacağını belirtti.

02.10.19