Pazarcık Turizm Merkezine 3 Yıldızlı Otel

Trabzon’un Araklı ilçesinde bulunan Pazarcık Turizm merkezinde 3 yıldızlı otel inşa edilecek. Araklı ilçesinin önemli destinasyonlarından biri olan Pazarcık her sene oldukça ziyaretçiye ev sahipliği yapıyor. Doğası ve yeşilliğiyle ziyaretçiler burada diledikleri gibi aileleriyle vakit geçirebiliyor. En önemlisi ise Pazarcık mevkine varana kadar yolda sizi bir çok doğal güzellik karşılıyor. Tarihi hanlar, Asmasu ve Turnalı (os) şaleleri, tarihi köprü ve camiler ziyaretçilere unutulmaz bir doğal manzara yaşatıyor.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, Emniyet Müdürü Mehmet Ortaasyalı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Rıza Keskinsoy, İmar ve Şehircilik Müdürü Zihni Hancı, teknik ekip ile birlikte otelin yapılacağı alanda incelemeler yapıldı. Fizibilite çalışmaları başlayan otelin yakın bir zamanda inşasına başlanacak.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi konuyla ilgili olarak; ”Pazarcık turizm merkezimiz her yıl bir çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor. Burada asıl önemli olan nokta doğal güzellik ve manevi atmosferi yaşatan tarihi kalıntılar. Pazarcık mevkine ulaşana kadar birçok şelale, tarihi köprüler, hanlar, camiler ziyaretçileri karşılıyor. Belediye olarak bazı alanlarda restore çalışması yaptık ve gerekli yön tabelalarını koyduk. İlçe merkezimizde konaklama sorununu ortadan kaldırmak adına otel çalışmaları yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. İlçemiz her geçen gün daha da büyüyor. Bu büyümeye nazaran ilçemize gelen yerli ve yabancı turistleri en iyi şekilde ağırlamamız gerekiyor. Pazarcıkta yapılacak olan doğal ortama uygun otel buraya ivme kazandıracaktır. Alanın yapısını ve güzelliğini bozmadan gerekli çalışmaları gerçekleştireceğiz.” ifadelerine yer verdi.

29.05.19