Temmuz Ayı Meclis Toplantısı 3. Oturumu Gerçekleşti

Araklı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısının üçüncü oturumu gerçekleşti. Meclis toplantısı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin başkanlığında meclis üyelerinin, ilçe emniyet müdürlüğün trafik şubesinden yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan Başkan Çebi; ”18 Haziran salı günü Çamlıktepe ve Yüceyurt mahallelerimizle sel felaketi yaşadık. Burada 8 vatandaşımız rahmetli oldu. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızdan biride belediye personelimizdi. Son derece üzücü ve bizleri derin bir üzüntü içerisinde bırakan bir olay yaşadık. Felaketin yaşandığı günden itibaren devletimizin tüm imkânları seferber edildi. 2 vatandaşımızı arama çalışmalarımız hala devam ediyor. Felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle bir felaket yaşatmasın.” ifadelerine yer verdi.

Sanayi Sitesinin Yolu Bitme Aşamasında

Meclis toplantısında, Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans sistemiyle açılışını gerçekleştirdiği Küçük Sanayi Sitesinin yolunun bitme aşamasında olduğu kaydedildi. Belediye Başkanı Recep Çebi sanayi sitesinin son derece işlek bir hale geldiğini ifade ederek, yolunun tamamlanmasıyla çok daha iyi bir hale geleceğini belirtti.

Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binasının Yapımına Yakında Başlıyor

Araklı’da bulunan Fiskobirlik binasının bulunduğu 3 dönümlük arazi üzerine inşa edilmesi planlanan Yeni Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binasının yapımına kısa süre içerisinde başlanacak. Belediye Başkanı Recep Çebi binanın yapılacağı alanda yıkım çalışmalarının tamamlandığını yakın bir süre zarfında ise temel atma töreni ile projeye start vereceklerini kaydetti.

Projenin hayata geçmesi ile birlikte Kent Meydanı Projesinin de önü açılmış olacak. Yeni Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binasının akabinde Kent Meydanı Projesi için çalışmalara başlanacak. Kent Meydanı ile Araklı’nın merkezi noktası yayalar için çok daha uygun hale gelmiş olacak. Burada millet bahçesi, kafeterya gibi alanlara yer verilecek. Araklı’nın çehresine yeni bir ivme katacak olan projenin planlama çalışmaları tamamlandı. Yeni belediye binasının tamamlanmasının ardından projenin yapım çalışmaları başlayacak.

Otopark ve Trafik Sorunlarına Neşter! Meclis Oy Birliğiyle İlgili Kararı Onayladı

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi vatandaşlardan otopark ve trafikle ilgili oldukça fazla talep aldıklarını belirterek bununla ilgili çalışmanın başlatılacağını söylemişti. Nihayetinde ilgili yeni otopark ve trafik düzenlemeleri mecliste oy birliğiyle onaylandı.

Alınan karara göre Araklı’nın çeşitli cadde ve sokakları araç trafiğine kapatılacak. Bunun haricinde esnafı zora sokan, yayaların yürüyüş özgürlüğünü kısıtlayan, trafiğin sıkışmasına neden olan bazı ana caddeler tek yön olacak. İlçe Emniyet Müdürlüğünden meclis toplantısına katılan ilgili kişilerinde görüşleri alınarak mecliste otopark ve trafik düzenlemeleriyle ilgili karar alındı. Kararın ilgili mecralarca yapılacak olan istişaresinden sonra yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Mecliste yapılan görüşmeler arasında sıvasız ve boyasız evlerde vardı. Sıvasız boyasız evler için bakanlık nezdinde çalışmalar yapılması düşünülüyor. Yapılacak olan çalışmalarla ilgili planlamalar ve hazırlıklara başlandı. Meclis, tüm ilgili projeler ve çalışmaların faaliyete geçmesi için ummalı bir çalışma yürütüyor.

Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi ilçenin çok daha modern ve gelişmeye açık bir şekilde planlanmasının önemli olduğunu ifade ederek, gelecek yıllara hitap edecek örnek çalışmalar içerisinde olduklarını kaydetti.

05.07.19