Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Araklı Belediyesi Temmuz ayı meclis toplantısı gerçekleşti. Meclis toplantısı Belediye Başkanı Recep Çebi’nin başkanlığında meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşma yapan Başkan Çebi; ”18 Haziran salı günü Çamlıktepe ve Yüceyurt mahallelerimizle sel felaketi yaşadık. Burada 8 vatandaşımız rahmetli oldu. Kaybettiğimiz vatandaşlarımızdan biride belediye personelimizdi. Son derece üzücü ve bizleri derin bir üzüntü içerisinde bırakan bir olay yaşadık. Felaketin yaşandığı günden itibaren devletimizin tüm imkanları seferber edildi. 2 vatandaşımızı arama çalışmalarımız hala devam ediyor. Felakette hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Allah bizlere bir daha böyle bir felaket yaşatmasın.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Çebi’nin konuşmasının ardından gündem maddeleri görüşüldü. Yeni Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası, Kent Meydanı Projesi, TOKİ III. Etap Projesi, Bayrak Kafe, Otopark ve Sıvasız Boyasız Evlerin Dış Cephe Rehabilitasyon çalışması hakkında görüşmeler yapıldı.

Yeni Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binasının yapımına başlanacağını aktaran Belediye Başkanı Recep Çebi bu hususla alakalı yakında net bir bilgi vereceğini söyledi. Bu projenin başlamasıyla birlikte ardından Kent Meydanı Projesi içinde çalışmaların başlayacağını kaydetti.

TOKİ 3. ETAP PROJESİNİN YAPILMASI İÇİN GİRİŞİMLER DEVAM EDİYOR

Araklı’da TOKİ tarafından inşa edilen iki adet konut bulunuyor. Vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine Belediye Başkanı Recep Çebi üçüncü etap için girişimlerde bulunacağına dair açıklama yapmıştı. Başkan Çebi meclis gündeminde bu hususu görüşerek planlama çalışmalarının aralıksız devam ettiğini belirtti. Uygun bir yer bulunduğu taktirde TOKİ üçüncü etap projesinin yapılacağı kanaatine varıldı.

BAYRAK KAFE’DE SONA DOĞRU

Araklı’nın sahilinde inşa edilen sosyal tesisin dış cephe çalışmaları tamamlandı. İç dekorasyon çalışmalarında sona doğru gelindi. Dış aydınlatmaları da tamamlanan sosyal tesis kısa bir zaman içerisinde hizmete başlayacak. Mecliste bu konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Çebi tesis ve etrafında yapılan çalışmaların tamamlandığını, vatandaşların buradan son derece memnun olduğunu kaydetti.

OTOPARK VE TRAFİK SORUNLARINA NEŞTER

Araklı Belediyesinin meclis gündemindeki diğer bir konu otopark ve trafik sorunlarına çözüm bulunması yönündeydi. Başkan Çebi vatandaşların talepleri doğrultusunda otopark ve trafik sorunun çözüleceğini daha önceden açıklamıştı.

Bu konuda meclis üyeleriyle birlikte planlama çalışmaları yapan Başkan Çebi, ilçenin çeşitli bölgelerinde otopark için yeni alanların oluşturulabileceğini söyledi.

Oluşturulacak olan bu alanlarla otopark konusunda rahatlama sağlanarak, ilçe içerisinde uygunsuz yerlere park eden araçların önüne geçilmiş olacak. Bu tarz çalışmaların nezdinde ilçe içerisinde belirli alanlarda park sınırlamalarına gidilecek. Park sınırlandırması ile araçlar belirli bir süre zarfında park edilebilecek. Süre aşımında ise cezai işleme maruz kalacak.

Gündemde görüşülen bu uygulamalar henüz karara bağlanmasa da yakın bir zamanda yürürlüğe girecek.

SIVASIZ VE BOYASIZ BİNALAR TARİHE KARIŞACAK

İlçenin görüntüsünü bozan sıvasız ve boyasız binalar için mecliste ummalı bir çalışma yapılıyor. Yapılan planlamalar ve görüşmeler neticesinde Araklı’nın sıvasız ve boyasız binaları tarihe karışacak. Henüz projelendirme aşamasında olan sorunun çözüme kavuşturulması için kararlı ve emin adımlarla ilerleniyor. Belediye Başkanı Recep Çebi sıvasız ve boyasız evlerin dış cephe rehabilitasyon çalışmasının yapılacağını, uygunsuz görüntünün ortadan kaldırılması adına ne gerekiyorsa yerine getirileceğini net bir şekilde dile getirmişti. Meclis üyeleriyle birlikte alınacak olan karar neticesinde Araklı’da bulunan sıvasız ve boyasız binalar tarihe karışacak.

03.07.19